Siirry pääsisältöön

Tallipäivitys


Melkoinen elämänkoulu ja totaalinen elämäntapa muutos, viikot on kuluneet remontoidessa kolmea kohdetta, tehdessä töitä useammalle yritykselle omien yrityksien kautta. Olemme kuitenkin tilanteessa, että hevoset olisi saatava jo omaan talliin. Lurkki on asunut nyt Aittohaaran päätallissa ja ensimmäinen myyntihevonen Rigge muutti pikkutallin edustalla oleviin meille vuokrattuihin tarhoihin, joista parissa on isot katokset, joissa aiomme pitää mahdollisimman pitkään ympäri vuorokauden tarhaavia heppoja, kuten Rigge joka on asunut lähestulkoon aina ulkona tai pihatossa.

Nyt käyn läpi mitä remonttia teimme lyhyellä kaavalla:

Talli tyhjennettiin vanhoista pölisevistä puruista ja repsottavista hyllyistä, jonka jälkeen se pestiin parillakin eri aineella ja painepesurilla. Pesuun käytettiin paripäivää ja sen jälkeen se annettiin kuivua kunnolla. Pesun yhteydessä tarkastettiin puuosien kunto ja merkattiin mitä tarvii hioa tai muuten fiksailla. Muutama rauta osa hitsattiin jo kun tallin lattia oli märkä, niin paloturvallisuus oli parhaimmillaan.

Kun odoteltiin tallin kuivumista purettiin satula- toimisto - ja kuivaushuoneesta vanha sisustus pois. Käsittelimme pintoja, jonka jälkeen laitettiin uusia kaappeja, hyllyjä, telineitä ja pöytiä paikoilleen. Itse asiassa puretusta keittiöstäni roudasimme kaappeja tallille. Kaapit käsiteltiin uudelleen ja niistä tuli niin hienot että harkitsin palauttamista omaan keittiöön. Olin kuitenkin jo tilannut kotiin uudet kaapit. Ainoastaan vesialtaat jouduimme uusimaan. Varustehuoneeseen ja "rehuvaraston" pikkukeittiöön saimme uudet altaat.

Tallin seinät maalattiin luonnonvalkoisella hieman beessiin taittavalla kalkkimaalilla. Karsinoiden puuosat maalattiin vaaleanvihreällä ihanalla maalilla ja kalterit maalattiin mustaksi. Sonja ja pari vapaaehtoista hoitajaa hoitivat suurimmaksi osaksi karsinoiden maalaamisen. Kattoa emme maalanneet, koska tumman ruskea katto puhdistui pesun yhteydessä.

Rehuvarastoon rakennettiin pikkukeittiö, jonne saatiin Aholan vuokrakämpän vanhat kaapit. Vesipisteelle jouduttiin avaamaan uusi viemäri, mutta siihen oli jo valmis suunnitelma ja se oli vain puolen päivän työ ammattilaiselle. Itse valoimme lattian takaisin. Pikkukeittiön pesualtaaseen asennettiin korkea hana ja käsisuihku, jotta puurojen sekoittaminen olisi mahdollisimman helppoa. Isoja kannellisia saaveja haettiin paikallisesta maatalousliikkeestä, josta ostettiin myös rehuja hevosille. Saavit laitettiin rullallisten telineiden päälle, jotta niiden siirtely olisi mahdollisimman kevyttä ja vaivatonta.

Talliin kiinnitettiin jokaisen karsinan eteen puinen varustelaatikko, jonka alle laitoimme muutaman koukun riimu, naruja ja pusseja varten. Kangaskassiin voi laittaa joko harjoja tai suojat. Karsinan oviin kiinnitettiin vielä loimitelineet. Ostimme leveämpi telineitä, joihin saa paremmin paksut toppaloimet. Muutama satulateline vielä kiinni ja talli alkoi olla valmis.

Teimme vielä hieman parannuksia valaistuksiin ja toimistoon kannettiin vielä siisti kierrätyskeskuksesta ostettu musta nahkasohva. Toimistoon asenneltiin pöytäkone helpottamaan tallin kirjanpitoa ja yhteyden ottoa ostajiin sekä tietysti valmennettaviin. Toimisto on tarkoitus pitää siistinä ja sen vuoksi ovella onkin ovimatto ja kenkäteline. Laminaatin alle viriteltiin lattialämmitys ja kenkätelineeseen tuotiin muutamat reinot ja aamutossut.

Tallille toimitettiin suursäkeissä purupellettiä, jota leviteltiin talliin. Heinäverkot, ämpärit, talikot, lapiot ja kaikki tykötarpeet alkoivat löytämään paikoilleen. Lurkki ja Rigge muuttivat virallisesti talliin, vaikka molemmat ovatkin hyvin pitkään tarhassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hei olen Daniel Helanto

Pientä esittettäytymistä nuoresta miehestä. Olen Oulangasta lähtöisin oleva ja 12 vuotiaana Helsinkiin perheen kanssa muuttanut. Peruskoulujen jälkeen suorittin armeijan päätyen sotilaspoliisiin ja työskentelin kaksi vuotta aktiivisesti. Loukkaantuminen työtehtävissä laittoi pidemmälle sairaslomalle ja sitä kautta jäinkin siviiliin ainankin toistaiseksi. Työskentelen nykyisin järjestyksen valvojana ja ravintola-alan monitoimi miehenä. Teen lähes joka viikonloppu töitä baareissa tai festareilla. Festareilla viettän lähes kaikki kesäviikonloput tai oikeastaan yleensä torstaista sunnuntai aamuun. Ennen omaa kilpahevosta omistin pakettiauton jota muokkailin matkailuautoksi ja sen myytyäni sain käsirahat hevosrekkaan. Kun loukkaannuin ja varmistui etten tule hetkeen palaamaan armeijaan etsin itselleni rauhallisemman työn talleilta ja vakuutusrahoilla osti nuoren orin itselleen. En ole koskaan ollut varsinaisesti ammattilainen, mutta tarvitsin fyysistä työtä ja teinkin alkuun töitä kahdella

Hyvästi kaupungin saasteet

c: Pixabay  Kuva johon rakastuin myynti-ilmoituksessa. Power Jumpissa satuin vahingossa törmäämään muutamaan tuttuun ja sovin talli esittelyn puhelimitse. Huomasin nopeasti että kappas on aika pakata Lurkin ja omat kamat ja muuttaa kolmen tunnin ajomatkan päähän helsingistä. Oviparini, sekä ykkösmieheni lähes kaikkii festari tilaisuuksiin on aina Topi ja kysyinkin kiinnostaako lähteä töihin pääkaupunki seudun ulkopuolelle. Sofia eli Topin avopuoliso löysi heti töitä baarista ja ilmoitti olevansa myös erittäin kiinnostunut ryhtymään Danielin yhtiökumppaniksi hevospuolella. No nyt Aholan pariskunta on molemmat Danielin yhtiökumppaneita ja yritystoiminta istutettiin uuteen kaupunkiin tai no oikeastaan kylään. Vientareen kylä tarjoaa täydellisen aloituksen. Sofia sai vakituisen työpaikan kylän kuppilasta eli pub Johanneksesta. Erittäin viehättävä paikka, jota Sofia odottaa innolla pääsevän kehittämään. Topi ja minä puolestamme laitoimme yrityssivut uuteen uskoon ja tarjosimme palveluitamme

Hevosten kertaus

  c: pixabay Voisin sanoa että elämä täällä korvessa on osoittautunut juuri niin täydelliseksi kun vain toivoa sopii. Yleensä sunnuntaista tiistaihin olemme osallistuneet Aittohaaran tallin hoitamiseen ja auttamiseen talvikunnossa pidossa. Jonkin verran olemme myös kurssittaneet itseämme eli Sofia on ajanut kuorma-autokorttia, jottei olisi kortiton ja pystyisi lainaamaan Aittohaaran kalustoa kesällä kun me otamme kuitenkin minun rekkani festareille. Topi puolestaan on päättänyt kantaa kortensa kekoon opiskelemalla kengitystä. Pakko myöntää että muskeleista on hyötyä ja myös haittaa siinä hommassa. Mutta uskoisin että Topista vielä kelpo kengittäjä tulee ainakin sen perusteella ettei suht herkkä kavioinen Lurkki alkanut ontumaan ensimmäisen kengityksen jälkeen. Lurkkia parempaa harjoituskohdetta ei toisaalta ole sillä on vahva kavion rakenne, mutta silti se reagoi herkästi jos kengitys ei ole tasapainoinen. Minä puolestani olen keskittynyt valmentamaan ja valmentautumaan, sekä kurssitta