Siirry pääsisältöön

Hyvästi kaupungin saasteet

c: Pixabay 
Kuva johon rakastuin myynti-ilmoituksessa.

Power Jumpissa satuin vahingossa törmäämään muutamaan tuttuun ja sovin talli esittelyn puhelimitse. Huomasin nopeasti että kappas on aika pakata Lurkin ja omat kamat ja muuttaa kolmen tunnin ajomatkan päähän helsingistä. Oviparini, sekä ykkösmieheni lähes kaikkii festari tilaisuuksiin on aina Topi ja kysyinkin kiinnostaako lähteä töihin pääkaupunki seudun ulkopuolelle. Sofia eli Topin avopuoliso löysi heti töitä baarista ja ilmoitti olevansa myös erittäin kiinnostunut ryhtymään Danielin yhtiökumppaniksi hevospuolella. No nyt Aholan pariskunta on molemmat Danielin yhtiökumppaneita ja yritystoiminta istutettiin uuteen kaupunkiin tai no oikeastaan kylään. Vientareen kylä tarjoaa täydellisen aloituksen. Sofia sai vakituisen työpaikan kylän kuppilasta eli pub Johanneksesta. Erittäin viehättävä paikka, jota Sofia odottaa innolla pääsevän kehittämään.

Topi ja minä puolestamme laitoimme yrityssivut uuteen uskoon ja tarjosimme palveluitamme myös lähikaupunkeihin ja ilmoittauduimme Keski-Suomen tapahtuma-alan mentoreille sekä vaikuttajille. Eipä täältä Helsinkiin ajele kuin kolme tuntia ja tie on melko suora, mutta matkaa on kuitenkin sen verran ettei Helsingin baareihin viitsitä enään lähteä kengän kantojamme kuluttamaan. No viereisestä kaupungista johon ei ole Topin ja Sofian asunnolta kuin reilu 10km löytyi useampikin ehdokas johon lähdemme tutustumaan ja todennäköisesti myös Sofia ottaa viikonloppuvuoroja jostain hieman haastavammasta ympäristöstä.

Talli puolestaan löytyi Aittohaaran tallin pihasta. Pitkään tyhjillään ollut 10 paikkainen talli viehätti meitä kaikkia. Laitoin Helsingin asuntoni myyntiin ja no eipä se ollut myynnissä kuin viikon ja käsirahoilla oli varaa ostaa jo vanhempi omakotitalo Vientareesta. Topi ja Sofia uhkasivat muuttaa remontin jälkeen piharakennukseen, mutta toistaisesti asuvat vuokralla kylän keskustassa hyvin lähellä pub Johannesta. Rivitalo kolmiossa, josta tietysti myös löytyi hieman laitettavaa. Päätimme että laitamme ensimmäisenä tallin ja sen jälkeen Aholan reservaatin asumiskuntoon. Viimeisenä aloitetaan minun omakotitalon laittaminen huone kerrallaan. Tupa ja kammari ovat kuitenkin asuttavassa kunnossa, mutta alkuun ruuat tulee todennäköisesti valmistettua pihalla hevosrekankeittiössä tai voi olla että alkuun asunkin rekassa.

Kun asunnon myyntirahat kilahtaaa tilille, niin aloitetaa pinta-, kylpyhuone- ja keittiöremonti. Muita sitten laittelen itsekseen omassa ajassani. Kauppaan kuului yllättävän hyvä verstas, jonka järjesteleminen kuuluu ekoihin päiviin. Lurkki muutti alkuun Aittohaaran päätallin puolelle, jotta pikkutalli saadaan remontoitua. Vuokrasin siis tallin ja sain sen melko edullisesti kun näytin remontti suunnitelmat. Teimme melko pitkän vuokrasopimuksen kun laskimme hieman tallin remontointi kuluja. Onneksi talli on melko hyvä kuntoinen, eli emme joutuneet uusimaan putkistoja tai viemäröintejä. Mutta sähköjä joudutaan tarkastamaan ja varmaan tekemään uusiksi ainakin valaistuksen osalta, sillä haluan talliin hyvät valot. Lisäksi otimme yrityslainaa, jolla ostimme mm. solariumin pesukarsinaan, niin sen kiinnittämisen tulee hoitamaan ihan ammattimies. Sen verran kallis vekotin ja monimutkainen sähköinen säätö siihen rakennetaan ettei ole järkeä lähteä itse toteuttamaan.

Tallin remontoinnista kerron tarkemmin seuraavassa  postauksessa. Nyt alkaa uusi elämä myös blogissa. Alan etsimään uusia valmennettavia ja jo Vientareen kylään kuuluvat tallit ovat lähestyneet Aittohaaran työntekijöiden avustuksella uskon löytäväni itselleni enemmän valmennettavia. Ja jahka ensimmäiset tuonnit löydetään pystyn ottamaan myös kotiin oppilaita. Varsinaisesti en edes ole vielä kohdannut Aittohaaran omistajaa, mutta tiedän hänet biletyspiirien kautta. Kaverilla on rahaa harrastaa myös puolikkaalla tallilla ja ajella vähän jahdilla Turun saaristossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hei olen Daniel Helanto

Pientä esittettäytymistä nuoresta miehestä. Olen Oulangasta lähtöisin oleva ja 12 vuotiaana Helsinkiin perheen kanssa muuttanut. Peruskoulujen jälkeen suorittin armeijan päätyen sotilaspoliisiin ja työskentelin kaksi vuotta aktiivisesti. Loukkaantuminen työtehtävissä laittoi pidemmälle sairaslomalle ja sitä kautta jäinkin siviiliin ainankin toistaiseksi. Työskentelen nykyisin järjestyksen valvojana ja ravintola-alan monitoimi miehenä. Teen lähes joka viikonloppu töitä baareissa tai festareilla. Festareilla viettän lähes kaikki kesäviikonloput tai oikeastaan yleensä torstaista sunnuntai aamuun. Ennen omaa kilpahevosta omistin pakettiauton jota muokkailin matkailuautoksi ja sen myytyäni sain käsirahat hevosrekkaan. Kun loukkaannuin ja varmistui etten tule hetkeen palaamaan armeijaan etsin itselleni rauhallisemman työn talleilta ja vakuutusrahoilla osti nuoren orin itselleen. En ole koskaan ollut varsinaisesti ammattilainen, mutta tarvitsin fyysistä työtä ja teinkin alkuun töitä kahdella

Hevosten kertaus

  c: pixabay Voisin sanoa että elämä täällä korvessa on osoittautunut juuri niin täydelliseksi kun vain toivoa sopii. Yleensä sunnuntaista tiistaihin olemme osallistuneet Aittohaaran tallin hoitamiseen ja auttamiseen talvikunnossa pidossa. Jonkin verran olemme myös kurssittaneet itseämme eli Sofia on ajanut kuorma-autokorttia, jottei olisi kortiton ja pystyisi lainaamaan Aittohaaran kalustoa kesällä kun me otamme kuitenkin minun rekkani festareille. Topi puolestaan on päättänyt kantaa kortensa kekoon opiskelemalla kengitystä. Pakko myöntää että muskeleista on hyötyä ja myös haittaa siinä hommassa. Mutta uskoisin että Topista vielä kelpo kengittäjä tulee ainakin sen perusteella ettei suht herkkä kavioinen Lurkki alkanut ontumaan ensimmäisen kengityksen jälkeen. Lurkkia parempaa harjoituskohdetta ei toisaalta ole sillä on vahva kavion rakenne, mutta silti se reagoi herkästi jos kengitys ei ole tasapainoinen. Minä puolestani olen keskittynyt valmentamaan ja valmentautumaan, sekä kurssitta